Oprema

Zašto Mobotix HiRes?

 

Pitanja i odgovori

Ako Vaše pitanje ne pronađete na ovoj strani, pošaljite ga na info@vucomm.rs

Koliko mi je kamera potrebno?

Mobotix kamere imaju rezoluciju od 1 x 6.2 i 2 x 6.2 MegaPiksela (3072x2048 i 6144x2048), daju kristalno oštru sliku i omogućavaju monitoring velikog prostora. Ova rezolucije je 20X bolja od standardnih analognih/VGA sistema. Jedna MOBOTIX kamera zamenjuje više klasičnih sigurnosnih kamera:

  • sa jednim 90° sočivom na kameri montiranoj u uglu prostorije vidi se kompletna prostorija
  • sa 180°/360° Q25 kamerom zamenjujemo 4 klasične analogne/IP kamere
  • M15/D15 imaju dva sočiva u kameri, tako da se mogu praviti kombinacije različitih sočiva.
  • S15 ima dva senzora koji se nalaze na kablu od po 3 metara od tela kamere (6m međusobna udaljenost). Na ovaj način se mogu nadgledati dve potpuno odvojene prostorije, bez mrtvog ugla.

Šta imam na centralnoj lokaciji?

Standardni PC novije generacije sa Windows OS. Ukoliko imamo više kamera koje hoćemo istovremeno na ekranu, instaliramo besplatnu aplikaciju MxCC, MxMC ili MxEasy, bez sistema licenci.

Šta je sve potrebno da dobijem snimak sa zvukom?

Samo Mobotix kamera. Bez DVR-a, bez posebnog software-a (dovoljan je Web browser). Sav software za snimanje, alarme, kontrolu pristupa i ostale funkcionalnosti je integrisan u kameri.

Da li mi trebaju dodatna kućišta ili sočiva?

Ne. Mobotix kamera je univerzalne upotrebe, otporna na sve vremenske uslove, bez hlađenja i grejanja. Sočiva su montirana na samoj kameri, tako da dobijate sistem spreman za upotrebu.

Šta je sve potrebno da montiram kameru?

4 šrafa (uključeno sa kamerom) i UTP kabl do vaše mreže. Patch RJ45 kabl je montiran na kameri. Dovedite UTP kabl do lokacije (napojni kabl nije potreban). Završite UTP sa ženskom RJ45 utičnicom (modulom). Spojite kameru na POE switch ili POE adapter.

Da li mogu da se logujem na kameru preko Interneta?

Da. Ako je mreža gde je Mobotix kamera instalirana povezana na Internet možete dobiti živu sliku i zvuk sa kamere, kao i mogućnost da se prevuče snimak sa kamere na vaš PC.

Kako Mobotix kamera snima?

Mobotix kamera snima na PC, Mrežni Hard disk, SD karticu ili USB stik. Ukoliko snima na PC/Mrežni Hard disk, nikakav software na njima nije potreban. Na kameri se podesi IP adresa PC/Mrežnog Hard diska, direktorijum i to je sve.

Kako da prevučem snimak sa zvukom preko Interneta?

Logujete se na Mobotix kameru/storage pomoću Web browser-a ili Mobotix MxCC software-a, definišete vremenski period koji vas interesuje, izaberete format (mxg ili avi) zatim Save Target As...i file je kod vas.

Na šta Mobotix kamera reaguje?

Mobotix kamera reaguje (daje alarm) na kretanje, pasive infrared alarm, svetlost, buku, temperaturu, alarm sa drugih alarmnih sistema, IP paket sa mreže...

 

 

 

Kamere uživo!