PočetnaOpremaIP KamereMobotix D16 IP kamere

Mobotix D16 IP kamere

Mobotix D12D

Dome IP kamera sa dva senzora, 2x6.2 MegaPixela

Ugao zgrade? Široki prostor? D16 sa dva sočiva je rešenje - jedna kamera, jedna slika, jedan UTP kabl, jedan port na switch-u, jedna IP adresa. MNOGO UŠTEDA.

Mobotix D16 je Dual IP MegaPixel kamera sa dva individualno podesiva sočiva od po 6.2 megapiksela. Takav dizajn omogućava jedinstvene primene na uglovima zgrada ili površina sa pokrivanjem 180 stepeni, smanjujući broj kamera i povećavajući jednostavnost cele instalacije.

Ugradnjom dve D16 kamere moguće je dobiti pokrivanje od 360 stepeni.

Moguće su i kombinacije kolor i crno-belih sočiva ili široko-ugaonih i teleskopskih sočiva. Ima dvosmerni audio, infra crveni detektor pokreta, kao i MxBus, Mini USB I Ethernet portove. Podržava PoE klase 1-3 i MicroSD karticu do 256GB. Takođe poseduje MxActivitySensor čija je funkcija da analizira kretanja ljudi i objekata

 

Mobotix

D16 serija sada ima još više mogućnosti

Bolji kvalitet slike: D16 DualDome pokriva 180°

Mobotixovi inženjeri su postavili nove standarde kvaliteta slike i korekcije izobličenja sočiva sa novom D16 - 180 stepeni koja pruža fantastične HiRes 180° panoramske slike do 12 MegaPiksela.

Lakša montaža sistema

D16 DualDome sa fiksnim sočivima Dnevno/noćna verzija D16 kamere se odlikuje ogromonom procesorskom snagom, fantastičnom bojom slike u dnevnom režimu rada dok noćni fotosenzor daje neverovatnu sliku čak i u totalnom mraku.

Proces montiranja kamere je sada u mnogome pojednostavljen i bezbedniji jer dnevno/noćni fotosenzori sa sočivima su prethodno instalirani na posebnom tzv. DNight lens bridge (most za sočiva) još u Mobotix fabrici čime se postiže precizno pozicioniranje sočiva, paralelno jedno naspram drugog.

Na ovaj način, dnevni fotosenzor uvek pokriva isto područije kao i noćni senzor poput M16 kamere, bez potrebe da se vrše dodatne korekcije.

 

Povećana bezbednost

D16D kamera je jedinstvena Mobotix kamera sa šok detektorom (poseduju svi IT i SEC modeli) koji predstavlja standardnu funkciju. Na primer, kada kamera primi udarac u kućište, istovremeno može da započne snimanje, da pokrene zvučni alarm i da obavesti kompaniju slanjem email-a o događaju. Uzgred, Mobotix kamere su izuzetno otporne na udarce jer nemaju mehaničkih pokretnih delova i prilikom jakih udaraca ostaju potpuno funkcionalne.

Prednost koje imate kao Mobotix korisnik: Kompletni softver sa funkcijama snimanja i reprodukcije se nalazi u D16 kameri i možete mu pristupiti preko veb brouser-a. Čak i nakon kupovine i instalacije D16 kamere, možete naknodo instalirati besplatni update softvera za poboljšanje kvaliteta panorama slike i da u potpunosti iskoristite prednosti novog šok detektora.

 • IP kamera sa dva nezavisna sočiva - nezavisna pozicije sočiva i vrsta sočiva
 • Maksimalna rezolucija na kameri Sec:6144x2048 pixela (6MEGA), IT:2560x720 pixela
 • 2 senzora CMOS, progressive scan (slika bez treperenja)
 • MxPEG: 42@HD(1280x720), 34@Full-HD, 24@QXGA, 15@5MP, 12@6MP, 6@2x 6MP MJPEG: 26@HD(1280x720), 13@Full-HD, 9@QXGA, 5@5MP, 4@6MP, 2@2x 6MP H.264: 25@Full-HD, 20@QXGA
 • Kompresija: MxPEG, M-JPEG, JPG, H.264
 • ONVIF kompatibilnost
 • Kombinacija kolor-dan kamere i crno/bele-noć kamere
 • Programiranje alarma na kretanje, vreme, svetlost, buku, temperaturu, IP paket
 • Pasive-Infra-Red Detektor za otkrivanje kretanja u mraku
 • Snimanje na MicroSD karticu kapaciteta (256GB) ili eksterni hard disk
 • Potrošnja 4,5W, moguće napajanje 12V iz UPS/akumulatora
 • Snimanje zvuka, prenos glasa iz centra, emitovanje poruka na događaj
 • Signal In/Out, aktiviranje eksternih uređaja
 • VoIP klient, routing funkcija, filteri pristupa
 • POE klasa 1-3, IP65, -30˚/+60˚C, bez grejanja i hlađenja, bez eks. kućišta

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.