PočetnaOpremaIP KamereMobotix MxMultiSense

MxMultiSense

MxMultiSense

MxMultiSense

MxMultiSense

Četvorostruki senzor za zaštitu multipni vid zaštite

Novi MxMultiSense uređaj je četvorostruki senzor koji se povezuje preko MxBus-a i dostupan kao model za unutrašnju i spoljašnju montažu odnosno namenjen je za povećanje sigurnosti kako unutrašnjost tako i spoljašnjost objekata. Senzor detektuje porete, meri jačinu svetlosti, jačinu zvuka i visinu temperature, sve informacije se mogu koristiti za individualne konfiguracije i funkcije poput aktivacija izlaznog signala na 5 °C ili 100 Lx. Potrošnja MxMultiSense je izuzetno mala i iznosi 0.1W.

MxMultiSense ima formu identičnu kao moduli za kamere S16 i M16 tako da se mogu koristiti u mnogobrojnim, sličnim aplikacijama poput postavljanja na DualMount, SurroundMount ili PTMount nosače, sa namerom da se određenom sigurnosnom sistemu doda PIR senzor. Moguće ga je montirati i na spušteni plafon na HaloMount sa namerom da se prate pokreti u jednoj prostoriji.

MxMultiSense izvršava funkcije decentralizovano, što znači da ih izvršava samostalno uz pomoć MxMessageSystem (MxBroadcast). Mogi drugi uređaji se mogu koristiti u kombinaciji sa MxMultiSense za aplikacije poput (paljenje rasvete preko MX-232-IO-Box-a, kada je nivo buke povećan usled tapšanja).

Prednosti MxSens-a  

Četiri vrste senzora u jednom uređaju: Detektor pokreta - PIR, Senzor buke, Temperaturni senzor, senzor jačine svetlosti

Potrošnja MxMultiSense je izuzetno mala i iznosi 0.1W

Povećana bezbednost u regijama koje nisu pokrivene kamerama

Dostupni modeli za spoljašnju i unutrašnju montažu

Mogućnost montaže u svim aplikacijama gde je moguće montirati module S16 kamere zbog identičnih fizičkih karakteristika

 

Mobotix

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.