PočetnaOpremaIP KamereMobotix D26 IP kamera

Mobotix D26 IP kamera

Mobotix D26

Dome IP Kamera sa 1 sočivom i 6.2 MegaPixel senzorom

Mobotix D26 je elegantna i diskretna kamera bazirana na vrhunskoj tehnologiji koja omogućava do 30 HiRes slika u sekundi i odličan kvalitet slika čak i pri uslovima loše osvetljenosti.

Mobotix D26 kamera je savršeno pogodna za bilo koji zadatak. Jednom kamerom i širokougaonim sočivom pokriva se celokupna prostorija. Savremena 6.2 MP tehnologija omogućava veoma detaljne slike i glatke video strimove čak i u tamnim okruženjima.

Uz snimljeni zapis visoke rezolucije, raspoloživ je i 8x digitalni zoom koji je poboljšan u odnosu na prethodne modele zahvaljujući 6.2 MP senzoru. Kamera poseduje i inteligentni senzor pokreta (MxActivitySensor).

Kamera je robusna, bez održavanja, pogodna za spoljnu i unutrašnju montažu u svim vremenskim uslovima.

Opcioni su Vandalizam, On-Wall, In-Ceiling i Outdoor Wall Mount setovi za odgovarajuće instalacije.

Nije potreban nikakav eksterni DVR.

Pojavom najnovijeg firmware-a MX-V4.3.2.68 ova kamera poseduje MxAnalytics – analitiku koja omogucava prikupljanje statistickih podataka o ponašanju ljudi i objekata. Ova korisna alatka je pre bila dostupna samo na Q25 kamerama ali je sada dostupna na svim modelima sa jednim sočivom ( D26 , M26 , Q26 , T25 , i26 , c25 , p26 i S15M ).

Mobotix
 • Kolor ili Crno/Bela, interna/eksterna IP kamera sa Web-serverom
 • Podržana 6.2MP rezolucija (3072 x 2048)
 • Osetljivost: Kolor: 0.005 lux-a, crno - bela: 0.001 lux-a
 • MxPEG: 42@HD(1280x720), 34@Full-HD, 24@QXGA, 15@5MP, 12@6MP MJPEG: 26@HD(1280x720), 13@Full-HD, 9@QXGA, 5@5MP, 4@6MP H.264: 25@Full-HD, 20@QXGA
 • VoIP, SIP, kontrola putem DTMF signalizacije, emitovanje poruka na događaj
 • Kompresija: MxPEG, M-JPEG, JPG, H.264
 • ONVIF kompatibilnost
 • 1/1.8” CMOS senzor, 6.2 MP, progressive scan (slika bez treperenja)
 • Snimanje na Micro SD karticu kapaciteta do 256GB
 • Kamera menja podešavanje snimanja/alarma za dan/noć, radno/neradno vreme
 • Alarm nadzornom centru (zvučni, vizuelni, e-mail, FTP, IP telefonija (VoIP, SIP) ili samostalna reakcija
 • Izbor različitih sočiva: 180˚,105˚, 90˚, 60˚, 45˚, 31˚, 15˚, 8˚, Varifokal
 • Otporna na udar – Fiberglas
 • Ugrađeni zvučnik i mikrofon, snimanje zvuka, prenos glasa iz centra
 • POE, 4.5W, IP66, -30˚/+50˚C, bez grejanja i hlađenja, bez eksternog kućišta

Megapixel tehnologija uz Zoom i Panning

Sa mega-rezolucijom od 2 x 6.0 miliona pixela (3072x2048) i true-color-imagining sistemom za vernost boja, MOBOTIX mrežne kamere postižu rezoluciju 12 x veću nego klasične analogne kamere.

Malo opterećenje propusne moći mreže

MOBOTIX patentirani MxPEG format prenosa slike i zvuka zahteva minimalni kapacitet LAN mreže i ima odgovarajuće rešenje za prenos preko WAN-a (digitalni vod, Frame Relay, iznajmljena veza).

Dvosmerni Audio - Voice over IP i ISDN

MOBOTIX kamere imaju ugrađen mikrofon i zvučnik za dvosmeri audio prenos koji je usklađen sa prenosom slike putem VoIP. Kamera može i emitovati prethodno snimljenu poruku kao upozorenje osobama ispred kamere.

Memorisanje video-audio zapisa

MOBOTIX kamere imaju integrisanu memoriju koja omogućava memorisanje događaja ili kontinualnog snimka. Za memorisanje dužih snimaka odlaganje se vrši putem IP mreže na Buffalo Terabite storage u dužini i nekoliko nedelja. Čak i upotreba regularnog Pentium IV PC-a omogućava prikaz i čuvanje slike sa do 30 kamera istovremeno.

Besplatan Mobotix softver, bez sistema licenci

MOBOTIX MxControlCenter je besplatna Windows aplikacija za prikaz slike sa MOBOTIX kamera bez ograničenja u broju kamera. Za pristup MOBOTIX kameri i prikaz prethodno snimljenih događaja dovoljan je i Internet Explorer. Kontrola pristupa sa password-om i nivoima privilegija je omogućena.

Otporna na sve vremenske uslove

MOBOTIX kamere su namenjene za internu i eksternu upotrebu i otporne su na sve vremenske uslove od –30˚C do +60˚C. Ne treba im dodatno hlađenje leti ili grejanje zimi. Do kamere ide samo mrežni UTP kabl, kroz koje se kamera i napaja upotrebom Power Over Ethernet standarda.